21 Ocak 2010 Perşembe

Türk'ün Tarihi Sicili

Kaynak: Türkler ve Kızılderililer, R. Oğuz TÜRKKAN

ÖNTÜRKLER (PROTOTÜRKLER): Aral gölü civarında, bakır tenlilerle Alpinlerin ilk evliliğinden doğan Öntürkler, güneye Mezopotamya'ya inince Önsümerler ( mö. 4000) ve Sümerler ( mö. 3600) olarak, mö. 4000 lerde Anadoluya giren kolları ise Önhititler olarak tarih sahnesine çıkmışlardır. Binlerce yıl boyunca Anadoluyu dolduran ve Ege kıyılarına ulaşanların bir kısmı "Etrüsk(Tirskler)" olarak denize açılmış, bir kolu K.batı İtalya'ya yerleşmiş, bir başka kolu da " başları tüylü müthiş denizci Tirhenler olarak Mısırın Akdeniz kıyılarına akınlar yapmışlardır.
Sümerler insanlığın ilk medeniyetini başlatmışlar ve buluşlarının etkileri Grek ( Yunan ) uygarlığında rol oynamıştır.
Sümerlerin ve ya onlarla birlikte yola çıkan Öntürklerin Körfezin daha doğusunda yurt tutanları Elam, K. Hindistan'da yerleşenleri de Mohencadaro ve Harappa kent-uygarlıklarını başlatmışlardır. Mısır'ın " Asya'dan gelen Güneş Tanrısının Oğulları", ilk sülalalerinin firavunlarını ve ruhban sınıfını olusturmustur.
Etrüsklerin İtalya'ya yerleşenleri parlak bir medeniyet yaratmış, dişi kurdun emzirdiği iki prensi, Latinlerin basına geçip "Roma" şehrini kurmuş, sonra Romalılar " Tarkan" sülaleli Etrüsk Krallığını yıkmışlarsa da Roma uygarlığını beraber oluştumuşlardır.
Etrüsklerin diğer kolu gerçekten Amerika'ya varmışlarsa, o kıtanın "Olmek" diye bilinen ilk büyük medeniyetini baslatmışlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder